Om MII LEAT

MII LEAT (nordsamisk for «vi er») er et moderne samisk klesmerke som skal bidra til å gjøre det samiske mer synlig i hverdagen. Plaggene fra MII LEAT er en stilren blanding av det urbane og det samiske.

MII LEAT skal:

  • Skape interesse ved å ha interessante ord/uttrykk/elementer
  • Bidra til dialog og kunnskapsheving
  • Uttrykke stolthet

I generasjoner har samer levd i ett med naturen på en bærekraftig måte og det skal også MII LEAT gjøre. Vi har derfor valgt å samarbeide med en produsent som har sertifiseringer på at miljømessige og etiske krav ivaretas. Les mer om hvordan produsenten vår ivaretar en bærekraftig produksjon her.

Ideen bak MII LEAT

Jeg har selv lett etter hverdagslige klær med samiske elementer i flere år. Jeg ønsker å vise min samiske identitet hver eneste dag på en stilren måte. I tillegg synes jeg man ser alt for lite av det samiske til daglig. Etter mye frem og tilbake bestemte jeg for å prøve å utvikle noe selv. Noe enkelt, stilrent, praktisk og komfortabelt, som viser frem samisk språk. Kanskje kan folk lære litt av språket eller litt historie i samme slengen? Det er det som har vært fokuset mitt i utviklingen av MII LEAT: bidra til stolthet, kunnskapsheving og kanskje litt fascinasjon for de samiske språkene – for de er jo så fargerike og nydelige 💚💛❤️💙

Håper dere liker det!

-Anja Johnsen Thonhaugen