Om MII LEAT

MII LEAT viser frem samisk språk, kultur og historie gjennom klær og tilbehør🌿

Hvorfor? Alle samiske språk er klassifisert som truede eller alvorlig truede språk. MII LEAT vil synliggjøre samisk i håp om at flere vil omfavne, vise frem og kanskje til og med lære seg litt samisk.

MII LEAT betyr «vi er» på nordsamisk. MII LEAT kombinerer det urbane og stilrene med det samiske.

I generasjoner har samer levd i ett med naturen på en bærekraftig måte og det skal også MII LEAT gjøre. Vi har derfor valgt å samarbeide produsenter som har sertifiseringer på at miljømessige og etiske krav ivaretas. Les mer om hvordan produsentene våre ivaretar en bærekraftig produksjon her.

Ideen bak MII LEAT

Jeg har selv lett etter hverdagslige klær med samiske elementer på i flere år. Etter mye frem og tilbake bestemte jeg for å prøve å utvikle noe selv. Noe enkelt, stilrent, praktisk og komfortabelt, som viser frem samisk språk, kultur og historie. Kanskje kan folk lære litt av språket eller litt historie i samme slengen? Det er det som har vært fokuset mitt i utviklingen av MII LEAT: bidra til stolthet, kunnskapsheving og kanskje litt fascinasjon for de samiske språkene – for de er jo så fargerike og nydelige 💚💛❤️💙

Håper dere liker det!

-Anja Johnsen Thonhaugen