Om MII LEAT

MII LEAT (nordsamisk for «vi er») er et moderne samisk klesmerke som skal bidra til å gjøre det samiske mer synlig i hverdagen. Plaggene fra MII LEAT er en stilren blanding av det urbane og det samiske.

MII LEAT skal:

  • Skape interesse ved å ha interessante ord/uttrykk/elementer
  • Bidra til dialog og kunnskapsheving
  • Uttrykke stolthet

I generasjoner har samer levd i ett med naturen på en bærekraftig måte og det skal også MII LEAT gjøre. Vi samarbeider med Neutral for å sikre at klesproduksjonen er bærekraftig, etisk og miljøvennlig.

Ideen bak MII LEAT

Jeg har selv lett etter hverdagslige klær med samiske elementer i flere år. Jeg ønsker å vise min samiske identitet hver eneste dag på en stilren måte. I tillegg synes jeg man ser alt for lite av det samiske til daglig. Etter mye frem og tilbake bestemte jeg for å prøve å utvikle noe selv. Noe enkelt, stilrent, praktisk og komfortabelt, som viser frem samisk språk. Kanskje kan folk lære litt av språket eller litt historie i samme slengen? Det er det som har vært fokuset mitt i utviklingen av MII LEAT: bidra til stolthet, kunnskapsheving og kanskje litt fascinasjon for de samiske språkene – for de er jo så fargerike og nydelige 💚💛❤️💙

Håper dere liker det!

-Anja Johnsen Thonhaugen